top of page

Redenen om een Automower® aan te schaffen

Kost het onderhoud en de werking van de Automower® veel tijd?

Nee, de Automower® werkt bijzonder eenvoudig. De resultaten zijn altijd even goed, zonder dat u zich daarvoor hoeft in te spannen. Als u de Automower® hebt geïnstalleerd, zorgt de maaier er zelf voor dat uw gazon wordt gemaaid, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen - of u nu thuis bent, op kantoor of met vakantie. Uw gazon blijft altijd keurig onderhouden, terwijl u zelf niet hoeft te maaien.

 

Is de maaier gemakkelijk in het gebruik?

Ja, bijzonder gemakkelijk. De maaier weegt niet meer dan 7 tot 14 kg en dat is erg licht vergeleken met conventionele maaiers. Het bedieningspaneel is eenvoudig te begrijpen en in te stellen; als u de Automower® eenmaal in gebruik hebt genomen, hoeft u niets meer te doen en gaat de maaier zijn eigen gang.

 

Maakt de Automower® veel lawaai?

Helemaal niet. Het geluidsniveau van de Automower® is bijzonder laag, tussen 56 dB(A) en 61 dB(A), afhankelijk van het model. Conventionele maaiers produceren gemiddeld tussen 95 and 100 dB(A). De Automower® kan rustig in de tuin werken, zonder u of uw buren te storen.

 

Wat is het effect van de Automower® op het milieu?

De Automower® werkt op een accu, daarom is er geen sprake van schadelijke uitstoot en is het energieverbruik buitengewoon laag. De bedrijfskosten liggen op niet meer dan ongeveer € 10-45  per seizoen voor de verbruikte elektriciteit, afhankelijk van de grootte van het gazon.

 

Hoe zit het met allergiegevoeligheid? Heeft al dat maaien een negatief effect op allergieën?

Integendeel, als u allergisch bent voor graspollen of aan hooikoorts lijdt, kan de Automower® een goede oplossing zijn. U hoeft er niet bij te zijn als de Automower® uw gazon maait, waardoor u automatisch zo min mogelijk in contact komt met gemaaid gras. Bovendien wordt het gras zo kort gehouden dat er geen allergenen door de lucht worden verspreid.

 

De Automower® in het gebruik

Hoe installeer ik de Automower®?

U kunt de maaier gemakkelijk zelf installeren. Volg eenvoudigweg de instructies in de handleiding. De installatie neemt 2 - 5 uur in beslag, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de tuin. Het is mogelijk dat de verkoper of het servicepunt aanbiedt de installatie uit te voeren, hoewel deze service niet in de adviesverkoopprijs is inbegrepen.

 

Hoe start en stop ik de Automower®?

Als het systeem is geïnstalleerd, zet u de hoofdschakelaar aan, drukt u op de knop START (indien aanwezig) en sluit u het klepje van het toetsenblok. U stopt de maaier door eenvoudigweg op de grote knop STOP te drukken.

 

Moet ik de draad bedekken met aarde?

Nee. U zet de draad gewoon op de grond vast met behulp van de meegeleverde krammen. Na enkele weken verdwijnt de draad vanzelf in het gras. Tip: maai het gras op de omtrek zo kort mogelijk om de draad zo dicht mogelijk bij de grond aan te brengen. Als u de draad vanaf het begin liever in de grond wilt laten verzinken, is dat geen probleem. U kunt daarbij het beste een diepte van 3 - 10 cm aanhouden.

 

Wat gebeurt er als ik mijn PIN-code ben vergeten?

Neem contact op met uw dealer; hij helpt u de PIN-code terug te halen.

 

Geschikte tuinen

Wat is het maximale gebied dat een Automower® aankan?

De Automower® is geschikt voor gazons tot 5000 m² +/- 20%, afhankelijk van het model en de complexiteit van de tuin.

 

Heb ik ook nog een gewone grasmaaier nodig?

Nee. We raden u aan de randen met een trimmer bij te werken, zodat uw gazon er altijd perfect bij ligt.

 

Wat doe ik als mijn gazon groter is dan 5000 m²?

U kunt twee of meer machines tegelijk gebruiken. Er bestaan wereldwijd talloze installaties van meerdere machines tegelijk.

 

Kan ik de Automower® ook in een kleinere tuin gebruiken?

Ja. U kunt de maaitijd van uw tuin aanpassen met de Timer-functie. In de beknopte handleiding vindt u de maaitijd per uur voor elk model, zodat u de Timer kunt aanpassen aan de grootte van uw gazon.

 

Is de Automower® geschikt voor alle soorten tuinen?

In principe wel; wat u met een gewone maaier kunt maaien, kunt u normaal gesproken ook met de Automower® maaien. In een tuin met veel kleine stukjes gazon die onderling niet zijn verbonden, is het gemak van de robotmaaier beperkt, omdat de maaier dan met de hand van het ene stukje gras naar het andere moet worden verplaatst. Tijdens de installatie moet u ervoor zorgen dat de Automower® geen gedeelten van de tuin gaat maaien die u niet gemaaid wil hebben, zoals bloembedden, struiken, rotsen, enz.

 

Kan de Automower® mijn ongelijke gazon aan?

Dankzij de grote wielen is de Automower® ook geschikt voor oneffen oppervlakken. Daarbij vormen hellingen tot 45% (24°) geen probleem. Alleen in kleine diepe gaten kan de Automower® vastlopen. De Automower® is integendeel klein genoeg om de welvingen van een ongelijkmatig gazon te volgen. De maaier 'scalpeert' de hogere delen niet, zoals veel grotere maaiers wel doen.

 

Kan de Automower® nauwe doorgangen passeren?

Ja, de Automower® heeft geen probleem met nauwe doorgangen tot 60 cm breedte, afhankelijk van het model.

 

Kan de Automower® voorwerpen signaleren, zoals kleding of speelgoed op het gazon?

Nee. De eigenaar dient ervoor te zorgen dat er geen voorwerpen op het gazon liggen. Voorwerpen die klein genoeg zijn om door de Automower® te worden overreden, kunnen beschadigd raken, maar ook de messen van de machine kunnen schade oplopen. Zorg ervoor dat het gazon vrij is van kleine voorwerpen voordat u de Automower® gebruikt.

 

Hoe zit het met dennenappels, takken en fruit op de grond?

Om de levensduur van de messen optimaal te houden, verdient het aanbeveling om deze voorwerpen aan te harken of regelmatig te verzamelen. Ze kunnen de maaier niet beschadigen, maar de messen slijten wel sneller. Boomtakken kunnen de messen beschadigen of verbuigen, waar het maairesultaat uiteraard onder lijdt.

 

Ik heb een mooie bloemenborder en bomen in mijn tuin die ik wil beschermen. Kan dat?

Als de draad op de juiste manier is aangebracht rondom de borders, bomen, struiken of andere objecten, kan de Automower® deze niet beschadigen of het gebied binnendringen.

 

Hoe gaat de Automower® om met heel lang gras?

Als het gras erg lang en dik is, vergroot u de maaihoogte en past u de hoogte geleidelijk aan tot het gewenste niveau. In zeer extreme omstandigheden kan het nodig zijn om het gazon eerst met een conventionele maaier te maaien voordat de Automower® de taak overneemt.

 

Ik heb veel mos in mijn gazon; wat voor effect heeft dat op de Automower®?

De Automower® heeft effect op het mos en niet andersom. Het continu maaien heeft een zeer positief effect op de groei van het gras en zorgt ervoor dat het mos geleidelijk uit uw gazon verdwijnt.

 

Kan de maaier het gras ook maaien als het regenachtig is?

Ja, de Automower® kan onder alle weersomstandigheden grasmaaien en dus ook als het regent. Het is echter wel raadzaam om de maaier binnen te halen bij uitzonderlijk slechte weersomstandigheden, zoals stortregens en storm.

 

Kan de maaier ook maaien als het erg warm is?

De maaier functioneert bij temperaturen tot ongeveer 45 ºC. Vanaf ongeveer 25 ºC worden de maai- en oplaadtijden korter voor modellen met NiMH-accu's, omdat de capaciteit van de accu lager ligt bij warm weer. Het gemaaide gebied blijft ongewijzigd. Modellen met Li-ion accu's zijn even goed, ongeacht de temperatuur.

 

Als ik de Automower® ook in mijn zomerhuis wil gebruiken of wil delen met mijn buurman, kan de Automower® dan op twee verschillende locaties werken?

Ja. Als u twee laadstations en twee lusdraden aanschaft, dan kunt u twee aparte installatielocaties opzetten en dezelfde Automower® op beide locaties gebruiken.

 

Maaisysteem en navigatie

Wat zijn de voordelen van maaien in een willekeurig patroon?

Door in een schijnbaar willekeurig patroon, in verschillende richtingen, te maaien, ziet uw gazon in de hele tuin eruit als een glad tapijt. Dit is al 20 jaar de beproefde, betrouwbaarste manier om het hele gazon te maaien, zonder stukjes over te slaan. De betrouwbaarheid en precisie van de huidige, betaalbare GPS-technologieën die nodig zijn om systematisch te kunnen maaien, zijn niet voldoende om de lusdraad en het willekeurige maaipatroon dat de Automower® op dit moment gebruikt, te verbeteren.

 

Wat zijn de voordelen van een systeem met draden om het maaigebied te begrenzen?

Het is een uiterst stabiel en betrouwbaar systeem, dat ervoor zorgt dat de maaier altijd binnen de grenzen blijft, onder alle weersomstandigheden en in elke tuin. Bovendien is het een eenvoudige en zichtbare manier om de grenzen te bepalen.

 

Kan de Automower® worden voorzien van GPS?

Uiterst geavanceerde modellen, zoals de 430X en 450X hebben GPS aan boord. Dit vereenvoudigt de installatie en is handig bij het navigeren. Er zijn ook modellen met een GPS-communicatieapparaat (Automower® Connect) dat fungeert als tracker voor het geval de maaier wordt gestolen. Met dit apparaat kan de gebruiker via sms of een iPhone-app met de maaier communiceren.

 

Veiligheid

Kunnen kinderen op het gras spelen terwijl de Automower® werkt?

Hoewel de Automower® erg weinig stroom gebruikt, kunnen de messen snijwonden in vingers of tenen veroorzaken. Een ingebouwde veiligheidsfunctie zorgt ervoor dat de messen automatisch stoppen als de maaier wordt opgetild of omgedraaid. De afstand tussen de buitenkant van de behuizing en de punten van de messen is ook extra groot, om te voorkomen dat de messen per ongeluk in contact komen met handen of voeten. Desalniettemin raden we u aan om de Automower® uit te schakelen wanneer er kinderen op het gras spelen.

 

Heeft de Automower® een antidiefstalalarm?

Ja. De Automower® beschikt over diverse beschermingssystemen tegen diefstal die kunnen worden geactiveerd. De belangrijkste beveiligingen: De Automower® kan niet worden gebruikt zonder de persoonlijke PIN-code. De installatievergrendeling voorkomt dat de Automower® op een andere installatie dan die van u kan functioneren. Het tijdslot vereist een viercijferige PIN-code die met een door u bepaald interval moet worden ingevoerd. Wanneer de Automower® wordt gestopt moet de PIN-code worden ingevoerd, anders gaat het alarm af. Daarnaast bevat het GPS-communicatieapparaat een GPS-tracker, die voor de meeste modellen als accessoire verkrijgbaar is.

 

Kan de Automower® gevaarlijk zijn voor katten en honden?

Nee. De ervaring leert dat huisdieren gewoonlijk uit de buurt blijven van de Automower®. Bovendien is de Automower® uitgerust met sensoren, die ervoor zorgen dat de maaier omkeert en een andere richting kiest als er 'voorwerpen' zoals huisdieren worden gesignaleerd. Mocht de maaier in aanraking komen met een huisdier, dan is de botsing bijzonder licht en levert hoogstwaarschijnlijk geen schade op.

 

Onderhoud en service

Waar kan ik onderdelen krijgen en onderhoud laten uitvoeren?

U kunt daarvoor terecht bij het dichtstbijzijnde officiële servicepunt. Gebruik de dealerzoeker om het dichtstbijzijnde servicepunt te vinden.

 

Wat is de levensduur van de accu?

Dit hangt af van het gebied en de ingestelde maaitijd. Als u de Automower® 6 maanden per jaar gebruikt voor een gebied van 800 m², dan gaat de accu 2-4 seizoenen mee. U kunt de accu sparen door de timer in te stellen op de grootte van uw gazon. In droge perioden kunt u de maaitijd gemakkelijk beperken, zonder dat het resultaat eronder lijdt.

 

Wat is de levensduur van de messen?

De levensduur van de messen hangt af van de grond- en grassoort. Normaal gesproken gaan de messen 1-2 maanden mee op 1000 m². U kunt de lichtgewicht messen binnen vijf minuten vervangen met een gewone schroevendraaier.

 

Moet de maaier 's winters binnen staan?

Ja, als u in de winter niet hoeft te maaien. Zet de Automower® schoon en droog weg voor de winter, op een droge en vorstvrije plek. Het verdient aanbeveling om ook het laadstation in de winter binnen op te bergen. De lusdraad blijft in het gazon.

 

Hoe houd ik de Automower® in de beste conditie?

Voor een perfect maairesultaat is het van cruciaal belang om de messen regelmatig te vervangen. Neem nu en dan, afhankelijk van de grootte van uw gazon, een paar minuten de tijd om het gras van de wielen en de behuizing te verwijderen.

 

Een Automower® aanschaffen

Waar kan ik een Automower® kopen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel +32 (0) 495 453 268

 

Hoeveel kost een Automower®?

De prijs varieert van circa €1300 tot €4399, afhankelijk van het model dat u aanschaft.

 

Automower® Connect

Wat is het maandelijkse gegevensverbruik van de SIM-kaart in de maaier?

Ongeveer 25 MB per maand wanneer de maaier in gebruik is.

 

Kan ik zien hoeveel tegoed er nog op de prepaid-SIM in de maaier staat?

Nee, daarvoor moet u uw aanbieder raadplegen.

 

Welk soort mobiele SIM kan ik gebruiken?

Mini-SIM (abonnement of prepaid) die 2G GPRS ondersteunt.

 

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord voor het aanmelden bij de app ben vergeten?

Gebruik de functie voor wachtwoord opnieuw opvragen op het inlogscherm van de app.

 

Hoe kan ik het wachtwoord voor het aanmelden bij de app veranderen?

Via het menu Accountinstellingen in de app.

 

Kan ik het e-mailadres wijzigen dat ik voor het aanmelden gebruik?

Nee, u moet een nieuwe account aanmaken met het nieuwe e-mailadres. Alle maaiers moeten weer aan de nieuwe account worden gekoppeld.

 

Kan ik de PIN-code van de maaier in de app wijzigen?

Nee, de PIN-code van de maaier en andere beveiligingsinstellingen kunnen niet via de app worden gewijzigd.

 

Wat kan ik doen met de opdracht 'Maaier loskoppelen' in de app?

De koppeling tussen uw account en de maaier wordt hiermee verwijderd. Alle andere accounts die aan de maaier zijn gekoppeld, hebben nog wel volledige toegang.

 

Hoe kan ik de koppeling voor alle accounts verwijderen?

Via het maaiermenu.

 

Waarom stopt mijn maaier ongeveer tien seconden als er via de app een instelling is gewijzigd?

Dit is normaal.

Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
Anchor 5
Anchor 6
Anchor 7
Anchor 8
Anchor 9
Anchor 10
Anchor 11
Anchor 12
Anchor 13
Anchor 14
Anchor 15
Anchor 16
Anchor 17
Anchor 18
Anchor 19
Anchor 20
Anchor 21
Anchor 22
Anchor 23
Anchor 24
Anchor 25
Anchor 26
Anchor 27
Anchor 28
Anchor 29
Anchor 30
Anchor 31
Anchor 32
Anchor 33
Anchor 34
Anchor 35
Anchor 36
Anchor 37
Anchor 38
Anchor 39
Anchor 40
Anchor 41
Anchor 42
Anchor 43
Anchor 44
Anchor 45
Anchor 46
Anchor 47
bottom of page